20 smukke blomsternavne til din lille pige

Alle forældre drømmer om at give deres lille mirakel et smukt og unikt navn. Men det kan være svært at finde det helt rigtige, for der findes tusindvis af godkendte navne i Danmark, og hvert år bliver der godkendt nye fine navne.

Ofte har vi forældre heldigvis en idé om, hvilken genre vi gerne vil gå i. Det skal have seks bogstaver, starte med M, være et gammel nordisk navn, måske skal barnet opkaldes efter en bedste- eller oldeforælder eller have et fint blomsternavn.

Blomster er smukke, bringer dufte, skønhed og godt humør ind i vores hverdag. Så det kan være svært ikke at blive forelsket i et blomsternavn.

I Danmark har det i flere år nu, været populært at give sin lille pige et blomsternavn eller et navn der har hentet inspiration i naturen. Flora, Viola og Rosa er gamle blomsternavne som er blevet populære igen, mens navne som Kastanje og Krusemynte er lidt nyere.

Så hvad end du er til en ældre eller nyere navne, så er du i hvert fald med på trenden om at give din lille datter et trendy botanisk navn. Jeg vil godt afsløre, at min egen datters navn er på listen nedenfor.

20 smukke blomsternavne

 1. Anemone
 2. Chili
 3. Dahlia
 4. Flora
 5. Iris
 6. Jasmin
 7. Kamille/Camille
 8. Kastanje
 9. Linja/Linje
 10. Lily/Lilly/Lili
 11. Linnea/Linea
 12. Lotus
 13. Magnolia
 14. Marguerite
 15. Mynte/Mynthe
 16. Paprika
 17. Pil
 18. Rosa
 19. Rose
 20. Viola