Sådan tjekker du din babys temperatur

Har du også lidt svært ved at finde ud af, hvordan du hjælper dit barn med at holde en god temperatur, så det hverken sveder eller fryser?

Fat mod!

Vi giver dig en god huskeregel til, hvordan du tjekker din babys temperatur.

Hvis dit barn er blevet født i en af de koldere måneder på året, så er det sandsynligvis blevet udstyret med en lille bomuldshue kort efter fødslen. Hvorfor, vi er jo indenfor tænker du måske?

Men der er faktisk en helt reel årsag til det: Nyfødte taber nemlig først varmen fra deres hoveder, og da de endnu ikke har lært at give udtryk for, at de fryser, så hjælpes de med at holde varmen på den måde. Smart hva?

Faktisk kan børn helt op 3-4 års alderen ikke selv regulere, hvornår de fryser eller sveder, og derfor skal vi som forældre hjælpe med at holde øje med deres temperatur.

Sådan tjekker du din babys temperatur

Allerede fra fødslen er det en god vane, at du ser efter, om dit barn har en passende temperatur.

Du tjekker efter ved at stikke et par fingre ind under tøjet i nakkeregionen, og mærke efter hvordan temperaturen er. Din baby skal føles tør og varm – det betyder at temperaturen  er helt rigtig.

Barnet må ikke føles gloende, for så er det for varmt. Heller ikke kølig, for så er det for koldt. Skulle det være tilfældet, sp kan du heldgivis nemt justere temperaturen ved at fjerne eller tilføje lag.

Vær opmærksom på årstidernes skiften

Mens børnene er små, er det dig der styrer, om barnet har en passende temperatur. Det er især ekstra vigtigt med lidt omtanke i et klima som det danske, hvor temperaturændringerne kan være ret omskiftelige nærmest fra dag til dag.
Det er ikke utænkeligt at vi nogle år oplever en reel lun oktoberdag og en bidende kold majdag.

Når vi bor et sted hvor årstiderne kan skifte ret brat, så skal vi være ekstra opmærksomme på vejret. Fx i november, når det begynder at blive lidt koldere, så kan vi også opleve frostvejr og blæst. Det er især to ting, der kan forstærke kulde og afkøling – så vær ekstra opmærksom her.

Eller i foråret, april og maj, eller endda nogle gange tidligere – når forårssolen varmer godt, så kan temperaturene nogle gange nå op over 20 grader det ene øjeblik, og det næste skifter vejret til regn og 8 grader

 

Husk derfor altid at holde ekstra godt øje med dit lille barn, når det sover trygt udenfor i barnevognen. Barnet lægger ikke mærke til. om det fryser eller sveder, og kan derfor hurtigt blive overophedet eller nedkølet, hvis det tager en lang lur. Dette kan i værste tilfælde have fatale konsekvenser.

 

Find gode råd til, hvad du skal give dit barn på i efterårsmånederne.