Sådan behandler du dine strækmærker

Fjernelse af strækmærker, hvad kan du gøre?

En fuldstændig fjernelse af strækmærker er ikke mulig, men til gengæld kan du selv gøre en kæmpe indsats for at reducerer synligheden af dem.

Hos nogle bliver de så lyse med tiden, at de slet ikke kan ses længere.

 

De mest ambitiøse og effektive behandlinger i forsøget på fjernelse af strækmærker, går ind og behandler årsagen til strækmærkernes fremkomst i første omgang. De forsøger at stimulere produktionen af celler i bindevævet i læderhuden, og herved erstatte de ødelagte kollagen- og elastiske fibre, så elasticiteten kan genoprettet.

 

De mindre indgreb

Bio Oil

Som et mindre indgreb (både i pungen og på kroppen) kan Bio Oil igen nævnes (reklamelink)

Olien bruges til at mindske og forbedre udseendet af strækmærker, ar og ujævne hudnuancer, samt aldrende og dehydreret hud. For den optimale effekt, skal Bio Oil masseres ind i huden med cirkulære bevægelser to gange om dagen i minimum tre måneder, og at kunne se en effekt.

Derma Roller

Dermaroller består af en tromle med ultra små nåle, som rulles hen over huden (reklamelink) De tynde kirurgiske nåle trænger gennem huden og bliver opfattet som en påvirkning af hudens nerver ender. Da nålene er så fine og tynde, sker der ikke en beskadigekse af vævet i huden. Derimod sker der en omfattende helingsproces, hvor den nye cellevækst stimuleres, elasticiteten i huden forbedres og der dannes ny kollagen.

Du kan vælge at købe en dermaroller selv og bruge hjemme, men der findes også mange klinikker der udfører disse behandlinger. Ofte kan du endda finde deals på dem. Så det er bare med at holde udkig!

A vitaminsyre creme

A vitaminsyre creme øger produktionen af nye celler, og fører til udstødelse af de gamle. Denne slags creme kan både bruges for at mindske synligheden af strækmærker OG fremkomsten af rynker (så win-win for den trætte, nybagte mor!).
Det må til gengæld ikke bruges dagligt, eller i korte intensive perioder, da det var give flere bivirkninger. Brug det i stedet i lav dosis og hyppighed hen over en længere periode.
Derfor er sådanne cremer ofte receptpligtige, og bruges mest i kæmpen mod rynker.

 

En mildere type, der indeholder A-vitamin er Scars and Stribes fra Beauté Pacifique (reklamelink), som både forebygger og behandler både strækmærker og ar. Cremen indeholder tre forskellige aktive A-vitamin-estre, som forynger og blødgør huden med et kraftigt anti-age boost for bedre elasticitet og en mere ensartet overflade på huden.

De større indgreb

Laser behandling

Det er også muligt at behandle strækmærkerne med laser, som mange anbefaler, fordi det giver et flot og synligt reduceret udseende af strækmærker. Til gengæld er det en længere (og dyr!) proces, som samtidig kræver at du undgår direkte sol i 3-4 uger, ingen kraftig motion i de første 7 dage efter behandlingen, og så kræver det en speciel creme til hudpleje de første 7 dage efter behandlingen.

Dette udføres kun hos udvalgte klinikker.

Mave plastik

Det er også blevet mere populært (eller normalt) at få lavet en kosmetisk opstramning af huden med en maveplastik, så du igen får en flot mave.

Ofte tilbydes tre forskellige typer maveplastik, alt efter hvor slemt du synes det står til med især din mave efter fødslen.

Mini-abdominalplastik: Her opstrammes huden kun på den nedre del af maven. Dvs. hvis du har løs hud på maven under navleområdet.

Abdominalplastik: Ved en abdominalplastik foretages der en opstramning af huden på såvel den øvre som den nedre del af maven. Det er til dig der både har løs hud over og under navleområdet.

Abdominalplastik med opstramning af bugmuskulaturen (rectusplastik): Det er til dig der gerne vil have ordnet den løse hud over og under navlen, og hvis dine mavemuskler er gledet fra hinanden under graviditeten, og ikke har samlet sig igen efterfølgende.

A-vitaminsyre creme

A-vitaminsyre creme øger produktionen af nye celler, og fører til udstødelse af de gamle. Denne slags creme kan både bruges for at mindske synligheden af strækmærker OG fremkomsten af rynker (så win-win for den trætte, nybagte mor!).
Det må til gengæld ikke bruges dagligt, eller i korte intensive perioder, da det var give flere bivirkninger. Brug det i stedet i lav dosis og hyppighed hen over en længere periode.

En mildere type, der indeholder A-vitamin er Scars and Stribes fra Beauté Pacifique, som både forebygger og behandler både strækmærker og ar. Cremen indeholder tre forskellige aktive A-vitamin-estre, som forynger og blødgør huden med et kraftigt anti-age boost for bedre elasticitet og en mere ensartet overflade på huden.

Hvis du gerne vil forebygge fremkomsten af strækmærker, kan du her læse mere om hvordan du gør.