Vælg den rigtige flyverdragt

Annonce: indeholder affiliatelinks

Det er ikke nemt at vælge den rigtige flyverdragt, for der er så meget der skal tages højde for:

  • Vandsøjletryk
  • Åndbarhed
  • Reflekser
  • Størrelse
  • Limede/tapede sømme
  • Bonus: Min anbefaling af flyverdragt! 

Og værst af alt: Hvad betyder det hele overhovedet?

Det giver vi svaret på lige nedenfor!

Vandsøjletryk

Ligesom når du skal vælge regntøj, så er det vigtigt at orientere sig om, hvor højt vandsøljetrykket er.

Den korte version: Hvor meget vand flyverdragten kan holde ude.
Den lidt længere version: Vandsøljetrykkes målet i millimeter. Så hvis du forestiller dig, at du placerer et glasrør på et stykke stof, og hælder vand i optil 10.000 mm (10 meter), og vandet begynder at trænge igennem stoffet. Så har du et vandsøjletryk på 10.000 mm.

Vandsøjletrykket er rigtig vigtigt, fordi vinteren både kan byde på sne og regn, og børn har det med at sætte sig ned, der hvor de har lyst – og det er altså nogle gange i en vandpyt eller en snedrive, og derfor bør det også være forholdsvist højt.

Så hvilket vandsøjletryk, skal du kigge efter?
Alt over 8000 mm er rigtig godt. Meget regntøj er på 5000 mm, og holder også vand ude ganske fint, men flyverdragten må gerne være lidt ekstra hårdfør og derfor vil vi anbefale at se efter flyverdragter over 10.000 mm.

Åndbarhed

Når tøj er varmt, kan det være svært for barnet at komme af med varmen og fugten. Det kan resultere i, at de kommer til at svede og at tøjet indvendigt bliver fugtigt, og indkapslet. Andre faktorer der har indvirkning på åndbarheden er også udendørstemperaturer, regn og sol.
Det er ikke behageligt for barnet ikke at kunne ånde i sin flyverdragt, og derfor er det også rigtig vigtigt at vurdere åndbarheden i den flyverdragt, du kigger efter til dit barn.
Åndbarheden bliver målt i g/m2/24h. Det  altså hvor mange gram væske et materiale maksimalt kan transportere på en dag. Her er det også vigtigt, at du kigger efter at flyverdragten har en høj åndbarhed.

Molos flyverdragter har fx en åndbarhed på 8.000 g/m2/24t., hvilket er rigtig fint!

Det samme har flyverdragter fra Wheat.

Lego Wear flyverdragter har en åndbarhed på 6.000 g/m2/24h.

Reflekser

I den mørke tid vi går i møde, er reflekser på tøjet et must! Når du vælger en flyverdragt, så husk at se efter om den kan oplyses tilstrækkeligt at reflekser.

Størrelse

At vælge den rigtige størrelse i flyverdragt kan være virkelig svært, fordi den oftest skal holde ca. et halvt år, og dit barn stopper jo ikke lige med at vokse i den rum tid, bare fordi du har købt en flyverdragt der skal holde i hele den periode.

Du kan finde en rigtig god guide til at vælge den rigtige størrelse flyverdragt lige her!

Limede/tapede sømme

Det sidste jeg vil fokusere på i denne artikel er at flyverdragten har limede/tapede sømme.

Tapede sømme finder man oftest på overtøj af høj kvalitet. En flyverdragt er sårbar ved syningerne, fordi det er i sømmene at det er lettest for vandet at trænge ind efter længere tids påvirkning af vand. Men med tapede/limede sømme er det sværere for vandet at trænge ind.

Min anbefaling af flyverdragt

Jeg synes det er svært at komme uden om at Molo producerer nogle virkelig gode flyverdragter, der har både en høj åndbarhed samt vandsøjletryk. Ligeledes er de godt udstyret med reflekser rundt i sømmene, samt i deres karakteristiske stjerner på ærmer og ben. De er slidstærke, bevægelige, og så kan de vaskes masser af gange uden at vandtætheden bliver udfordret.

Kæmpe anbefaling herfra!

 

God fornøjelse i din søgning efter den perfekte flyverdragt til vintersæsonen!