Sådan forebygger du bedst strækmærker

Vil du gerne undgå strækmærker? Så er der nogle forskellige måder du kan forsørge at forebygge strækmærker på.

 

Kort om strækmærker

Strækmærker opstår, når din hud strækker sig voldsomt over en kort periode.

Det der sker er en overstrækning af de elastiske fibre i det tykkelse hudlag: Læderhuden, som ligger mellem yderhuden og underhuden.

75-90 % af alle gravide udvikler til en vis grad strækmærker under deres graviditeten, som viser sig i form af små lilla, røde, rosa eller blålige mærker. De opstår oftest omkring maven, på brysterne, lårene eller balderne.

Hvis du vil vide mere om strækmærker, kan du læse om dem her

 

Da en fuldstændig fjernelse af stærkmærker, desværre ikke er mulig, er det en god idé, at prøve at forebygge strækmærker og derved forekomsten af dem bedst muligt.

 

Gode råd til at forebygge strækmærker

 

Brug en fed fugtighedscreme eller olie.

Hvis huden blødgøres jævnligt, vil den holde sig smidigere. Derfor er ”fede” cremer og olier en rigtig god måde at forebygge strækmærker på under graviditeten.

Her kan især Bio oil anbefales. Denne olie, med ingredienser som den banebrydende indgredients, pure cellin’ oil, er en olie der er let at smøre ind, og som ikke fedter. Påsmøres 2 gange dagligt, fra 2. Trimesters begyndelse.

Baby olie kan være et alternativ, og er rigtig let at smøre ud. Den fedter lidt mere end Bio Oil, men kan fås uden parfume og parabener.

Andre super gode alternativer kan være:

Kokosolie som gør huden smidig og blød. Den har en mild duft af kokos og kan fås økologisk. Den er let at smøre ind, og fedter ikke på tøjet.

Mandelolie Er også super dejlig, og efterlader huden virkelig blød. Til gngæld fedter den lidt mere end de andre alternativer. Derfor kan du med fordel blande mandelolien i din normale creme.

Argan olie, som indeholder store mængder antioxidanter, og er et godt all-round produkt, der kan bruges til både håret, ansigtet og kroppen.

 

 

Spis C-vitamin

C-vitamin har en væsentlig betydning for produktionen af kollagen i huden, og spiller en væsentlig rolle i dannelsen af bindevæv i huden. Spis fødevarer der indeholder masser af C-vitaminer, eller prøv et kosttilskud indeholdende C-vitaminer.

Fødevarer der er spækket med C-vitaminer:

  • Rød peberfrugt
  • Rå grønkål
  • Broccoli
  • Appelsiner
  • Kiwi frugter

Andre gode egenskaber ved C-vitamin er den forbedrede optagelse af jern, som også er ekstremt vigtigt under din graviditet. (Læs mere om det her)

 

 

Variér din kost

Huden holdes sund og spændstig ved at indtage en varieret kost, med masser af tilsatte essentielle olier, som fiskeolie og kæmpenatlysolie.

Også vitaminer og mineraler som E-vitamin, jod, svovl og zink holder huden sund.

 

Smør kroppen indefra

Som nævnt overfor, så er essentielle olier bare lige sagen, når du skal holde huden smuk og spændstig.

Olie er kroppens smørelse, og anbefales til kvinder i alle aldre. Især i forbindelse med graviditet kan kroppen have ekstra godt af tilsatte olier, som hjælpen huden til at holde sig fugtet og elastisk, og kan hjælpe til forebyggelsen af strækmærker.

Spis 2 skefulde olie hver dag, og du vil hurtigt kunne mærke det på din krop og dit udseende.

Anbefalede olier kan være:

MK Olie indeholder en økologisk, eksklusiv blanding af olier specielt udviklet for kvinder, der ønsker det bedste inden for hud-og kropspleje. MK organic pure oil W er en lækker blanding af eksklusive økologiske frøekstrakter og indeholder olier af sortkommen, hybenkerne, natlys, sesam og hørfrø.

Livets Olie Livets Olie er baseret på en blanding af hørfrø og kæmpenatlysolie. Disse 2 planteolier indeholder den optimale mængde og sammensætning af Omega 3, Omega 6, GLA/Gammalinolensyre + Omega 9, Omega 3 – Omega 6 i forholdet cirka ca. 2:1.
Vælger du olien målrettet kvinder, er den også tilsat Egyptisk sortkommenolie, Nigella sativa, som er godt for kvinder i alle aldre.

Olierne indtages efter behov i forbindelse med et måltid, bedst om morgenen. Skal altid opbevares i køleskabet.

TIP! For at optimere virkningen af oliernes funktion, kan du drikke olien tilsat to spiseskefulde Aronia saft.
Aronia bærret har et overlegent indhold af antioxidanter, og topper derfor listen af superfrugter.

 

Hvis du til gengæld har fået strækmærker, så er der masser af muligheder for at reducerer synligheden af dem.