Overskud er målt i mængden af grahamsmel

Nu er det jo tredje gang, at jeg er på barsel, og jeg har igen valgt, at jeg gerne vil i en mødregruppe. Hvorfor? Fordi det er så hamrende hyggeligt at have en mombieklub* sammen med nogle ligesindede, der også altid dukker op med gårsdagens mascara og en (muligvis) ren bluse på.
Men nok om det. Det vi i virkeligheden skal snakke om, er maden der altid bliver serveret til sådan lidt formiddagshygge. Nemlig koldhævede boller!

Det er som om koldhævede boller og barsel går hånd i hånd.

For koldhævede boller er oftest noget sjasket dej, der har stået i køleskabet natten over, og nu er klar til at blive smidt på bagepladen, i ovnen – og 15 minutter senere: Overskudsboller!

Jeg skal love for, at sådan noget grahamssjask bliver rost til skyer. Jeg har selv i dag forsøgt mig med at servere koldhævede grahamsboller drysset med havregrynsflager til min egen mødregruppe = Kæmpe overskudsmor! De var meget positive, og jeg havde ret svært ved at komme ned fra min lille sky igen.

Og det er ikke første gang, der er blevet serveret koldhævede boller. Hverken her eller der. Jeg kan ikke tælle på to hænder hvor mange gange gennem min tid som barslende mor, jeg har spist dem. Så hvorfor er de så populære? Jeg har udarbejdet min egen lille teori:

  1. Sundhedsfølelsen

    Når man kigger på dem, ligner de bare nogle der sprudler af sundhed. De er mørke, grove, sprøde og drysset med havreflager.
    Du kan næsten føle, hvor sund du bliver af at spise dem, og så gør det ikke noget, at de er godt gemt bag et ordentligt lag nutella.

  2. Overskudsfølelsen

    Når du hjemmebager, og især noget med grahamsmel, så har omverdenen en opfattelse af, at du er en vaskeægte overskudsmor. Det er altså en rar følelse, når du står der med et hus der kunne være sprunget en bombe i, og du måske/måske ikke har fået børstet tænder. Det er også lige meget, for  overskud er nemlig målt i mængden af grahamsmel.

 

Det var min beretning om koldhævede grahamsboller. Barselsmødre elsker dem, min kæreste siger, de smager af skuffelse. Det vil jeg lade være op til dig at bedømme. Du får i hvert fald opskriften her.

 

*Mombie: En stakkels mor, der aldrig får lov at sove. Nu vadende rundt i en mindre traumetilstand.