Proteiner til dig der ammer

Annonce indeholder affiliatelinks

Når vi ammer regelmæssigt forbrænder vi op imod 500 kalorier (!) mere end ellers. Omregnet til motion svarer det faktisk til en cykeltur på en hel time! Derfor er det virkelig vigtigt, at du får både nok proteiner og kulhydrater, så din krop ikke begynder at nedbryde sig selv.

Hvor er det bedst at få kulhydrater fra?

Der findes jo både de gode og de mindre gode kulhydrater, og her er det vigtigt, når du ammer at du får nogle af de gode kulhydrater, så de blodsukker forbliver stabilt. Måske kan du også få glæde af ammekuglerne, som jeg tidligere har skrevet om. Min sundhedsplejerske plejede at anbefale mig at tage at stykke rugbrød eller en gulerod for at stabilisere blodsukkeret – og det plejede at virke godt!
Det var i hvert fald langt bedre end at tømme en pose med slik! Det virkede alt for kort.

Hvor er det bedst at få proteiner fra?

Proteiner er kroppens byggesten. Hvis vi ikke få nok proteiner, begynder vi at miste muskelmasse. De første tegn vil vise sig ved tyndt hår, knækkede negle og tør hud. Derfor er det super vigtigt, at vi også husker at få nok proteiner, mens vi ammer.
Naturlige proteiner kan du bl.a. finde i kød (særligt kylling og oksekød), bønner og linser.
Udover de naturlige kilder, er der også altid proteinpulver. der kan bruges som supplement til en i forvejen sund og nærende kost.

Må man indtage proteinpulver, mens man ammer?

Der har altid summet lidt af snak om hvorvidt der sker absolut intet ved at indtage proteinpulver mens man ammer. Og det er vist efterhånden en skrøne, at det skulle være usundt for både mor og barn: Proteinpulver er jo reelt bare en form for koncentreret og oprenset mælk.
Derudover skal det selvfølgelig tilføjes, at proteinpulver ikke skal erstattet de naturlige kilder til protein, og skal nærmere ses som et supplement.

 

 

LÆS OGSÅ: Sådan booster du din mælkeproduktion med en mælkebombe

LÆS OGSÅ: Boost din mælkeproduktion med lækre ammekugler