20 serier jeg har binget i min barsel!

Overskriften lyder helt vild, og det er det sådan set også at se samtlige sæsoner af 20 forskellige serier, men jeg elsker det!

Det startede allerede dengang jeg fik min ældste søn. Jeg var simpelthen så rastløs, når han skulle ammes. Det tog jo ustyrligt lang tid det første stykke tid, og jeg vidste aldrig hvad jeg skulle give mig til i mens.

Da min melleste søn så kom havde jeg forlist mig med tanken om, at amning, det er vanvittigt tidskrævende, og derfor kunne jeg lige så godt, have noget at give mig til.

Da min yngste datter så kom, havde jeg næsten helt glædet mig til at skulle sidde i sofaen, amme og se serier i det første lange stykke tid. Faktisk havde jeg allerede linet et par anbefalede serier op, som jeg gerne ville nå at se!

Så når man er sådan en serienørd som jeg er, så er det ret fedt at få lov til at binge det ene afsnit efter det andet – og så med god samvittighed endda!

Genre-wise er jeg all over the place. Men jeg kan se, at jeg i min sidste barsel har været ret glad for historiske dramaer! Ellers tager jeg glædeligt i mod anbefalinger fra familie og venner, hvad der er oppe i tiden eller hvad de forskellige streamingtjenesters algoritme finder til mig.

 

Så nu til det vigtige. Her får I så min liste over de serier, jeg har set i mine tre barsler

20 serier jeg har binget på barsel!

1. Mad men

Reklametidens guldalder i 60’ernes New York med antihelten Don Draper i spidsen, som den største reklamemand i branchen. Jeg er vild med serien, fordi den har det der karakteristiske 60’er look både i karakternes udseende og stil, men også i billedsidens lidt nussede farver.

2. Orange is the new black

Fængselsdrama er ulig noget andet jeg har set! Hvem anede, at det var sådan det foregik bag tremmerne? De første sæsoner har en stærk historie, og castet er bare rigtig troværdigt og medrivende! Min favorit var selvfølgelig Poussey, så det var et hårdt afsnit, da hun skulle dø (spoiler alert!)

3. Outlander

Hvem er ikke en lille smule forelsket i Jamie Fraser? Det er i hvert fald svært at være andet, synes jeg! En beundringsværdig kærlighedshistorie mellem Jamie og Claire, som man ikke kan andet end at heppe på. Jeg er især helt solgt på første sæson, som finder sted i Skotland, og hvor der bare er masser af framings af det smukke landskab.

4. Game of Thrones

Den er jo blevet e verdens bedste serie af mange, og med god grund! Jeg havde ikke set et eneste sekund af serien, før jeg gik på barsel i 2018 med min datter, så jeg havde virkelig glædet mig til mange timer i selskab med den serie. Jeg blev overhovedet ikke skuffet! Vilde plottwist, genialt cast og fantastiske scener!

5. Badehotellet

En hyggelig dansk serie med masser af lune, flotte settings og fine kostumer. Jeg bliver bragt lidt tilbage til de gamle danske lystspil og Morten Korch film både i form af lydsiden, replikkerne og billedsiden. Og så er der masser af sladder og drama!

6. Mercur

Baseret på en virkelig historie omkring Piratradioen Mercur tilbage i slut 50’erne – start 60’erne. Medrivende og hyggelig fortælling om frihed og forandring i musikkulturen. Igen, var jeg ret vild med hele 60’er stilen!

7. Friends

Igen og igen og igen. Serien der bare kan ses for evigt. Jeg var ikke helt sikker på, om jeg havde set alle afsnit, da jeg gik på barsel i 2015 med min mellemste, så jeg startede med at se alle 10 sæsoner! De er lige sjove, uanset hvor mange gange man ser dem.

8. Suits

Velklædte, veltalende advokater – what’s not to like? Jeg har et lidt ambivalent forhold til Mikes situation. På den ene side hepper jeg selvfølgelig på, at han ikke bliver opdaget, fordi han er så dygtig. Men på den anden side, så er han jo en svindler . og så får han også pigen!

9. Gossip Girl

Teenagedrama når det er ALLER bedst! Det er ikke bare almindelig teenagedrama, nej det er teenagedrama på Upper East Side hos alle de rige. Deres problemer synes at være lidt større, lige som deres pengepunge, når de forsøger at betale sig ud af uheldige situationer.

10. How I met your Mother

Fem venner i New York – lyder det bekendt? Det gør plottet måske, men historien udformer sig helt anerledes. 9 sæsoner brugte jeg på at finde ud af, hvem der var mor til Teds børn, for så alligevel at finde ud af, at hele historien handlede om hvor forelsket han var i Robin (Spoiler Alert!)

11. Breaking Bad

Vild serie! Walter White er den vildeste antihelt, som jeg både elsker at hade, og hader at elske på samme tid. Utroligt hvordan en uhelbredelig sygdom vender op og ned på den ellers ret tørre kemilærer. En serie der fortjener al den ros den har modtaget!

12. Modern Family

Serien der skildrer en virkelig moderne og kompleks familie, og den stigende måde moderne kommunikation former den måde vi opfatter andre mennesker. En sjov, sjov serie som bæres af hele castets personskildringer.

13. 13 Reasons Why

En af de mere mørke serier, jeg har set. Den handler om hvordan systematisk mobning kan drive unge så langt ud, at de ikke ved hvordan, de skal finde vejen tilbage. En serie der var værd at tænke over, og som var svær at holde pauser i.

14. Stranger Things

Hvad er det her? En dreng forsvinder, og pludselig opdager denne her lille provinsby at der foregår nogle mystiske eksperimenter på den store lukkede base i nærheden.
Virkelig skør og lettere uhyggelig Sci-Fi serie der forestiller at foregå i 80’erne. God første sæson, men jeg havde lidt svært ved at finde motivationen til at se hele anden sæson.

15. Rita

En lærer alle lærerne hader, men eleverne elsker. Rita siger hvad hun mener, og lægger ikke fingre imellem. Udadtil virker hun i kontrol, men på hjemmefronten sejler det hele lidt.

16. Reign

Netflix anbefalede den til mig, fordi jeg havde set Outlander og Queen Victoria. Jeg kender ingen andre, der har set den. Men jeg var ret vild med den! Den handler om Mary Stewart og hendes giftermål med Kronprins Francis af Frankrig. De fleste personer er historisk korrekte, men historien er meget løst baseret på virkeligheden. Masse af drama, intriger og sammensværgelser ved det franske hof.

17. The Crown

Intet mindre end en genial præstation af Claire Foy som spiller Dronning Elizabeth II. Jeg tror ikke, i gennem hele serien, at hun fortrækker en mine. Hun er så kold og stiv i fremtoning, og alligevel siger hun så meget med øjnene. Historisk drama der er baseret på dronningens overtagelse efter sin far.

18. Vikings

Vilde kampscener, seje skjoldmøer og vikingefletninger for alle pengene! Løst baseret på sagnet om Ragnar Lothbrok og hans sønner, og med ekseptionelt gode præstationer fra flere unge danske skuespillere. Flot iscenesat men ret barsk og brutal efter min smag.

19. The Last Kingdom

Løst baseret på Bernard Cornwells bøger om de Saksiske historier. Tiden er den samme som i Vikings, og nogle af referencerne er de samme. Knap så brutal som Vikings, men ikke mindre god. Den tager et lidt andet udgangspunkt, og vi befinder os her i England i stedet for Norge.

20. Knightfall

Om tempelriddernes sidste dage i det 14. århundrede med udgangspunkt i hovedkarakteren Landry, som i starten har lidt svært ved at overholde tempelriddernes regler. Det får selvfølgelig konsekvenser for både ham og hans kære.

 

Det blev noget af en lang liste fra mig. Hvad ser du, eller har du planer om at se i løbet af din barsel?

 

Lige et tip til sidst – Playpilot.com er rigtig god hvis du gerne vil finde ud af om en serie (eller film) er at finde på en streamingtjeneste.