3 gaveidéer til den nybagte storesøster eller -bror

Indeholder affiliatelinks

Gaver fra mor og far

Gaver gives ved mange lejligheder – jul, fødselsdage, valentinsdag, bryllupsdage og mange flere. Vi er rigtig gode til at finde på undskyldninger for (eller gode grunde til) at give gaver, fordi vi som mennesker er rigtig glade for at glæde og anerkende andre. Så hvorfor ikke også anerkende ”Du-er-blevet-storesøster dag”, og se glæden stråle ud af øjnene på dit store barn: Nu med gave OG lillesøster.

 

 

Gaver fra barselsgæsterne

Når en familie beriges med en lille ny verdensborger, har det altid været meget populært at medbringe en lille gave, når man besøger vidunderet første gang.

Også den nybagte mor modtager ofte en lille symbolsk ting, for at vise hvor sej hun er, efter det hun lige har været igennem.

I det hele taget er vi ret gode til at give gaver. Så husk også den nybagte storesøster.

 

På sidelinjen kan det være super hårdt for den nybagte storesøster at se sin lillesøster modtage al opmærksomheden, og få alle gaverne. ”Hvor er min gave?” tænker storesøster, og ser fortvivlet til, mens lillesøster modtager den ene gave efter den anden.

Det er altid en god idé at have en lille ting med til storesøster, så hun ikke føler sig overset, men som midtpunkt i stedet.

 

3 gaveideer til storebror eller -søster

1. Bøger, Bøger og atter bøger

En bog er altid et hit. Ligegyldigt om det er en pixibog, en sansebog, en opgavebog, en malebog eller noget helt femte (reklamelink), så kan børn få lang tid til at gå med at kigge eller læse i bøger. De små børn har glæde af bøger med hårde side, som de selv kan åbne og så med masser af farver og tegninger, de kan kigge på – både alene og sammen med mor og far. Et godt forslag her er Totte-bøgerne. Dem går man i hvert fald aldrig helt galt i byen med, hverken hos børn eller voksne (reklamelink).

De større børn synes opgave- og malebøger er sjove, og kan bruge oceaner af tid på det – og så er det noget de selv kan sidde med.

Nogle gange kan det også være en god idé at tilkøbe blyanter og farveblyanter (reklamelink), hvis du køber opgave- eller malebøger. Så sikrer du dig i hvert fald, at barnet kan komme i gang med at bruge gaven med det samme.

2. Modellérvoks

Et hit til både små og lidt store søskende! Modellérvoks giver store muligheder for at sanse gennem hænderne (reklamelink), ved enten at masse det mellem fingerene eller rulle det og forme det til fine, kreative figurer. Samtidig findes der et hav af tilbehør til, som kan skabe de fineste figurer: Det kan være de multifarvede plastik stik-ud figurer eller det kan være redskaber af træ (reklamelink) alt efter, hvad der passer bedst ind hos familien.

Skal der være fokus på modellérvoks uden skadelig kemi, så kan Ökonorm være et godt valg (reklamelink).

 

3. Puslespil

Få masser af tid til at gå med at samle puslespil og udfordre den logiske sans. Puslespil kan både være svært og udfordrende, og der findes forskellige sværhedsgrader, så det passer til alle aldersgrupper(reklamelink). Det er virkelig en optursfølelse, når den sidste brik sættes i, og barnet har fuldendt missionen.

Der findes masser af forskellige slags puslespil: der er træpuslespil, som er oplagt til de mindste, mens puslespil med mange brikker henvender sig til de større. En god bekræftigelse, som barnet også sagtens kan sidde og fifle med selv.

 

Disse gaveideer til blot tre ud af mange ideer til den nybagte storebror eller -søster. Det vigtigste er i hvert fald bare, at de store ikke føler sig glemt i al hurlumhejet omkring den lille ny. Det er måske noget en lille gave/anerkendelse af “tillykke, du er blevet storebror” kan råde lidt bod på.

 

Held og lykke i jagten på gaveideer!