5 gaveidéer til den nybagte storesøster eller -bror

“Far siger, at det er en gave at få en lillesøster, men hvorfor er hun så ikke pakket ind?” spørger den nye storesøster forundret. – Anna 5 år

 

Gaver fra mor og far

Gaver gives ved mange lejligheder – jul, fødselsdage, valentinsdag, bryllupsdage og mange flere. Vi er rigtig gode til at finde på undskyldninger for (eller gode grunde til) at give gaver, fordi vi som mennesker er rigtig glade for at glæde og anerkende andre. Så hvorfor ikke også anerkende ”Du-er-blevet-storesøster dag”, og se glæden stråle ud af øjnene på dit store barn: Nu med gave OG lillesøster.

 

 

Gaver fra barselsgæsterne

 

Når en familie beriges med en lille ny verdensborger, har det altid været meget populært at medbringe en lille gave, når man besøger vidunderet første gang.

Også den nybagte mor modtager ofte en lille symbolsk ting, for at vise hvor sej hun lige har været.

I det hele taget er vi ret gode til at give gaver. Så husk også den nybagte storesøster.

 

På sidelinjen kan det være super hårdt for den nybagte storesøster at se sin lillesøster modtage al opmærksomheden, og få alle gaverne. ”Hvor er min gave?” tænker storesøster, og ser fortvivlet til mens lillesøster modtager den ene gave efter den anden.

Det er altid en god idé at have en lille ting med til storesøster, så hun ikke føler sig overset, men som midtpunkt i stedet.

 

5 gaveideer til storebror eller -søster

1. Bøger, Bøger og atter bøger

En bog er altid et hit. Ligegyldigt om det er en pixibog, en sansebog, en opgavebog, en malebog eller noget helt femte, så kan børn få lang tid til at gå med at kigge eller læse i bøger. De små børn har glæde af bøger med hårde side, som de selv kan åbne og så med masser af farver og tegninger, de kan kigge på – både alene og sammen med mor og far.

De større børn synes opgave- og malebøger er sjove, og kan bruge oceaner af tid på det – og så er det noget de selv kan sidde med.

2. Udfold den kreative side

At være kreativ og nysgerrig er noget der ligger til børns natur. “Hvad sker der, hvis jeg nu sætte den her hér?” Kreativ leg kan udfolde sig på mange måder. Det kan være med modellérvoks, hvor de rigtig får hænderne ned i det og får lov at skabe noget, eller det kan være med perler og fine perleplader, hvor børnene virke får trænet pincetgrebet og tålmodigheden, når de bittesmå perler, skal placeres helt rigtigt.

Farveblyanter, tusser og maling er også sjove, og kan bruges i lang tid. Det er hyggeligt at tegne noget, som skal farvelægges bagefter. Eller i en malebog, hvor der skal nogle flotte farver på nogle genkendelige tegninger og figurer.

 

3. Den stille leg

Få masser af tid til at gå med at samle puslespil og udfordre den logiske sans. Puslespil kan både være svært og udfordrende, og der findes sværhedsgrader til alle aldersgrupper. Det er virkelig en optursfølelse, når den sidste brik sættes og barnet kar fuldendt missionen. Der findes masser af forskellige slags puslespil: der er træpuslespil, som er oplagt til de mindste, mens puslespil med mange brikker henvender sig til de større. En god bekræftigelse, som barnet også sagtens kan sidde og fifle med selv.

 

4. Leg Godt med LEGO

Hvis der er noget vi bliver ved med at vende tilbage, så er det selvfølgelig LEGO. Det har børn (og voksne) leget med gennem de sidste 5 årtier – og med god grund!

LEGO er kreativt, farverigt lærerigt, socialt og hyggeligt at lege med. Børn kan bruge flere timer på at stable klodserne ovenpå hinanden, skabe noget nyt, bygge scenarier og alt muligt andet. Der er ikke mange begrænsninger ved LEGO, og derfor er det også altid en god og oplagt gave.

 

Til de mindste er LEGO Duplo lige sagen, og for de lidt større er LEGO Junior rigtig populært. Der findes også forskelligt slags LEGO til piger og drenge. Her henvender LEGO Friends sig direkte til pigerne.

 

 

5. Bytte, Bytte Købmand

Leg købmand, køkken, isbutik eller noget helt fjerde. Der er ingen grænser for, hvad børn kan finde på med legemad! Børn kan rigtig godt lide rollelege, og derfor er det oplagt at finde noget sjovt legemad, som de kan relatere til, mens de leger med det. “Se, jeg er mor” siger storesøster, mens hun steger pandekager, som lige er blevet pisket sammen af træagurker, -tomater og -brødskiver. Det er sjovt og fantastifuldt at lege med køkkener og legemad, og pludselig er det ikke længere et legekøkken hjemme i stuen. Så er det verdens bedste bedste isbutik, med alle slags is!

 

[Indeholder affiliatelinks]