Tre tegn på, at du er klar til at tage hjem efter din fødsel

Du har lige været igennem noget af den største smerte din krop nogensinde vil blive udsat for, og er dødtræt efter sådan en kraftpræstation en fødsel kan være. Du ligger bare og kigger på dit lille barn, og kan slet ikke forstå, at du har skabt noget så smukt. Men pludselig prikkes der hul på din boble, og du hører en jordemoders stemme: ”Ja, så må I gerne tage hjem.”

Hvad tænker du?

I de fleste tilfælde er den lille nybagte familie klar til at tage hjem blot et par timer efter en fødsel, hvis alt er gået som det skal. De er klar til at tage hul på deres nye tilværelse, og nogen glæder sig til at komme hjem til de større børn og bryde nyheden til dem.

De er klar, og helt trygge ved situationen.

Derimod er der andre, som kan føle sig utroligt utrygge ved situationen om at blive sendt hjem blot et par timer efter deres fødsel. En følelse som hurtigt kan opstå, hvis det er en beslutning man ikke selv har taget.

Denne utryghed kan have en negativ indvirkning på etableringen af amningen, og det kan få konsekvenser for resten af ammeforløbet. Ved et længere ophold, vil det være tid til at få den fornødne hjælp af de søde tilknyttede sygeplejersker. Et resultat der vil sikre, at den nye mor ikke når at få en negativ oplevelse, og måske i værste fald dropper amningen på baggrund af det – for lad os se det i øjnene; mangel på søvn, hormoner der raser og en baby der skriger efter mad kan få enhver til at rive hår ud af hovedet.

 

Disse tre tegn bør du være opmærksom på,
inden du tager hjem efter din fødsel.

 

1. Amningen er etableret

Som tidligere nævnt, så kan en for hurtig hjemsendelse efter en fødsel have en negativ effekt på hele dit ammeforløb. Hvis du ikke har fået hjælp, gode råd eller vejledning, så er er det svært at forstå hvorfor den lille ikke vil tage ved, nu når du sidder hjemme i stuen.
Det kan i sidste ende helt tage modet fra dig, og du dropper amningen af den grund.

Så spørg løs mens du er sammen med et personale der kan vejlede dig.

 

2. Du er tryg ved situationen

Personalet på fødestuen lægger stor vægt på, om I som forældre er trygge ved situationen. Det vil sige, at det er vigtigt at den lille ny familie er klar og velforberedt på at være alene med deres nyfødte, ved hvad de skal holde øje med som den lille, og i det hele taget er trygge ved hele den ændrede tilværelse.
For personalet er det vigtigst at I som familie kommer bedst fra start.

 

3. Du og baby har det godt

Der er ingen der sender jer hjem, hvis ikke I har det godt. Det kan være hos både dig og baby. Der er nogle forskellige tegn personalet på fødestuen kigger efter, heriblandt selvfølgelig;

  • Om du eller baby har feber?
  • Har du mistet meget blod under din fødsel?
  • Er du tryg ved situationen?
  • Har baby nogle symptomer der lige skal kigges på af en læge?
  • Har du nogle symptomer der skal kigges på af en læge?

 

Så bare rolig, du er i trygge hænder hos et meget kompetent personale, som kun har dit og din babys bedste for øje.