Sådan vælger du den helt rigtige madkasse

10 måneder på barsel er gået, og hverdagen med arbejde, vuggestue og madpakker tager nu sin begyndelse.

Madpakker er ofte et must i landets vuggestue, med mindre der selvfølgelig er indført madordning. Madpakker deler vandene. Nogle glæder sig til at komme i gang, mens andre frygter det. Uanset hvad, skal vi sørge for, at der hver dag fremstilles sunde, varierede, næringrige og smagfulde madpakker.

Kan du også ligefrem mærke presset?

Til en lækker madpakke, skal der bruges en ordentlig madkasse. Madkassens essentielle funktion er at være tætsluttet, så maden kan holde sig, og indholdet forbliver i de rigtige rum. Og så skal det selvfølgelig også helst se indbydende ud, når det ligger dernede i madkassen, så børnene også vil spise det.

Sådan vælger du den rigtige madkasse

1. Kemifri

Et af de (hvis ikke det) vigtigste kriterie er selvfølgelig at madkassen er 100% kemifri. Det vil sige, at den ikke indeholder nogle former for hormonforstyrrende stoffer, BPA eller ftalater. Oftest vil du kunne finde det skrevet på madkassen, om den er kemifri og hvilke stoffer den er fri for.

2. Lugt- og smagfri

Det er desuden vigtigt, at den ikke afgiver nogle former for plastiklugt eller -smag til ,adpakkens indhold. Det er ofte fødevarestyrelsen, der vurderer og oplyser om et givent produkt er egnet til mad eller drikkevarer.

3. Praktisk

At madkassen er praktisk er selvfølgelig også et must. Den skal kunne fragtes i tasken, uden at indholdet løber ud. Den må heller ikke være for stor, så den slet ikke kan komme ned i tasken. Så må den selvfølgelig heller ikke være for svær at åbne for de små fingre. Det er ikke altid, at der lige er en pædagog, der har tid til at åbne.

 

Nu har du fået en nogenlunde idé om, hvilke kriterier en madkasse skal opfylde, så er det bare at vælge den du og dit barn synes bedst om.

 

Læs også: 3 kemifri madkasser til vuggestuestart